Luontopolut Ranta-Toivalassa

Siilinjärven Ranta-Toivalassa kulkee hienot luontopolut, joissa on valinnanvaraa jokaiselle pituuden suhteen. Kaikki reitit lähtevät osoitteesta Halmejoentie 70, Kuopio (Ranta-Toivalan tietä noin 3km ja käännös oikealle Halmejoentielle, jota ajetaan noin 700m). Lähtöpaikalla on parkkipaikka ja opastetaulut.

image

image

Lähtöpaikalta lähtevät sekä Halmejoen luontopolku (1,7km, vihreät merkit) sekä Pökösenmäen Patteripolku eli Kulttuuripolku (5,0km, valkoiset merkit). Kulttuuripolulla voi myös valita lyhyemmän reitin, joka on 2,3km.

image

Reittien aivan alussa löytyy myös lähde, johon on reitiltä viitoitus. Reittien varrella on myös pitkospuita, jotka ovat erittäin liukkaita etenkin sateen jälkeen. 

image

image

Kävelin tänään sekä luontopolun että koko Kulttuuripolun ja niiden yhteispituudeksi tuli 6,1km. Tosin pari kertaa hieman huonojen reittimerkintöjen takia tuli otettua muutamaa harha-askelta, joten veikkaan 6,0km olevan realistinen oikea matkan pituus ilman pieniä eksymisiä. Ohessa kulkemani reitti sekä sen korkeuserojen profiili.

image

image

Maisemat reitillä vaihtuivat kuin olisi aivan eri paikoissa kulkenut tropiikista taikametsään sekä Lapin lakeuksille, joten melko jyrkkien nousujen jälkeen oma työ palkittiin.

image

image

image

image

image

image

4 thoughts on “Luontopolut Ranta-Toivalassa

  1. Itse kävin jokunen viikko sitten kiertämässä alueella. Olipa kiva nähdä kesäisiä kuvia tästä paikasta. Kirjoittelen varmaan blogiini tästä juttua, niin voin varmaan linkata sunkin blogin siihen. 🙂

    Like

  2. Pingback: Halmejoen luontopolku, Kuopio | Rento retkeilijä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s